Nogomet
0

Roberto Carlos: Bananu na teren može baciti samo idiot

Totalsport
U izjavi za ruski dnevnik Sport-Express 38-godišnji brazilski nogometaš Anžija iz Mahačkale Roberto Carlos žestoko se obrušio na navijača koji ga je uvrijedio u Samari.

Trenutno petoplasirana ekipa ruske Premierlige u subotu je slavila u dvoboju 15. kola 3-0 kod Krilje Sovjetov, a vidno uzrujani brazilski kapiten gostujuće ekipe napustio je igru u posljednjoj minuti dvoboja nakon što je jedan domaći navijač prema njemu bacio bananu. Carlos je bananu pokupio s terena i bacio je izvan njega, nakon čega je napustio teren.

"Zgranut sam tim gadljivim ponašanjem navijača koji je uvrijedio ne samo mene već i sve druge igrače na terenu. Osim toga, uvrijedio je i cijeli ruski nogomet pred očima svjetske javnosti", rekao je Brazilac dodavši:

"Nadam se da će ruska liga, UEFA i FIFA reagirati na primjeren način. Takve se stvari ne smiju tolerirati u civiliziranom svijetu. Podignuo sam dva prsta podsjećajući da mi se to u Rusiji dogodilo već drugi put za kratko vrijeme koliko sam tu. Boli me to jer također znam da je većina ljudi u Rusiji topla i benevolentna prema stranim igračima. Nažalost, uvijek ima ovakvih idiota".