|

Roberto Baggio dobitnik posebne nagrade “Man of Peace”

Roberto Baggio dobitnik posebne nagrade “Man of Peace”
0
T
Totalsport
9.11.2010. u 08:37
1
komentara
0

dijeljenja
Roberto Baggio dobitnik posebne nagrade “Man of Peace” Roberto Baggio (Foto: AP)
Bivši slavni talijanski nogometaš Roberto Baggio dobitnik je nagrade po imenu “Man of Peace”, posebne nagrade koja se dodijeljuje od 1999. godine pod pokroviteljstvom Nobelovih mirovnih laureata.
Svrha nagrada je odati priznanje javnim osobama iz svijeta sporta, muzike, filma ili politike koji su svojim radom znatno pridonijeli napretku i razvoju socijalne pravde i mira.

Danas 43-godišnji Baggio, najbolji FIFA-in nogometaš iz 1993. godine, poznat je u svjetskim razmjerima po svom nogometnom umijeću, a nagradu je zaslužio zalaganjem za oslobađanje od Myanmara zarobljenog demokratskog vođe Aung San Suu Kyia, kao i skupljanjem finansijskih sredstava za bolnice, za žrtve potresa na Haitiju, borbu protiv ptičije gripe, kao i pomaganju u radu Ujedinjenih naroda.

Nagrada će Baggiju biti svečano uručena u petak u jugozapadnom japanskom gradu Hiroshimi, gradu pogođenom atomskom bombom 1945. godine koja je odnijela oko 140.000 ljudskih života i tako pridonijela završetku Drugog svjetskog rata.

Prethodni dobitnici nagrade “Man of Peace” su glumci Roberto Begnini i George Clooney, muzičari Peter Gabriel, Bob Geldof, Cat Stevens i Bono, a prošle je godine nagradu ponio američki predsjednik Barack Obama.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...