Odmah u ekipi
90

Robert Prosinečki pozvao Dinu Hotića za mečeve Zmajeva protiv Finske i Grčke

K. H.
Robert Prosinečki (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nakon što je u Nogometni savez BiH stigla potvrda od FIFA-e o promjeni sportskog državljanstva Dine Hotića, usljedio je i poziv selektora Prosinečkog za predstojeće utakmice protiv Finske i Grčke.
Hotiću je odmah upućen poziv da se priključi reprezentaciji na pripremama za kvalifikacione susrete sa Finskom i Grčkom, a Prosinečki će vjerovatno zbog povrede Harisa Duljevića imati ozbiljne planove s ovim krilnim igračem Maribora.

Okupljanje bh. tima zakazano je za danas u Trening centru u Zenici a nakon prozivke prvi trening odradiće se večeras u 18:00 sati.

Podsjećamo, Svjetska nogometna organizacija je ustanovila da je Hotić već imao bh. državljanstvo prije nego je nastupio za U17 reprezentaciju Slovenije 4. maja, odnosno, da je državljanin BiH od rođenja. Za seniorski državni tim Slovenije nikad nije zaigrao te zapreka za promjenu sportskog državljanstva nije bilo.

Hotić ima 24 godine i igra na poziciji desnog krila. Ranije je nastupao za Krško i Verzej. Njegova vrijednost na tržištu prema podacima Transfermarkta iznosi milion eura.