Slijepo crijevo
29

Robert Prosinečki bi danas u Sarajevu trebao biti operisan

Piše: K. H.
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki jučer je hospitaliziran na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a danas bi trebao biti podvrgnut operacionom zahvatu.

Portal Klix.ba jutros je pisao o lošem zdravstvenom stanju selektora Prosinečkog, a u toku današnjeg dana on bi trebao biti podvrgnut operacionom zahvatu.

Prosinečki se jučer nije pojavio na otvaranju nove poslovne zgrade NS BiH jer se osjećao loše, zbog čega je otišao u bolnicu gdje su mu ljekari preporučili hospitaliziranje.

Reprezentacija BiH nedavno je izborila plasman u Ligu A Lige nacija remijem u Austriji, a tri dana nakon toga minimalno smo poraženi u Španiji u prijateljskom meču. Bio je to ujedno i prvi poraz Prosinečkog u zvaničnim utakmicama, a problemi sa zdravljem pojavili su se upravo nakon povratka iz Španije. Nezvanične informacije govore da Prosinečki ima problema sa slijepim crijevom.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora BiH, a prije toga radio je kao selektor reprezentacije Azerbejdžana i kao trener u Crvenoj zvezdi i Kayserisporu.