Nogomet
0

Robert Kovač u Dinamu

FENA
Branič hrvatske nogometne reprezentacije Robert Kovač prihvatio je ponudu zagrebačkog Dinama i iduće tri godine nosit će dres "modrih".

Tako je uspješno završena akcija čelnika Dinama koji su posljednjih tjedana nagovarali stopera hrvatske vrste i Juventusa da prihvati ponudu zagrebačkog kluba. Izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić i sportski direktor Zoran Mamić danas su u Torinu razgovarali s Robertom, koji je potvrdio svoju spremnost da se priključi "modrima" i potpiše trogodišnji ugovor.

"Iznimno mi je drago da smo uspjeli okruniti razgovore, te da ću se priključiti Dinamu. Svjestan sam uloge koja se od mene očekuje i vjerujem da neću razočarati naše navijače. Dinamo je veliki klub koji ponovno zaslužuje i europski uspjeh. Definitivno dolazim u Dinamo i ništa me više u tome ne može spriječiti. Još moram samo razriješiti sve odnose s Juventusom i nakon toga se priključujem mojoj novoj momčadi," kazao je Robert Kovač na službenoj internetskoj stranici Dinama.

Konačnim raspletom situacije oko Roberta Kovača bio je zadovoljan i Zdravko Mamić.

"Ovo je veliki korak ka velikim rezultatima. S Robertom Kovačem Dinamo definitivno dobiva novu dimenziju," poručio je izvršni dopredsjednik Dinama.

Rober Kovač je nogometnu karijeru započeo u Rapid Weddingu te Herthi Zehlendorf. U prvoj njemačkoj ligi debitirao je 1995. godine u dresu Nürnberga, a igrao je i za Bayer Leverkusen, Bayern Munchena, te Juventus. Standardni je prvotimac "Vatrenih", a nastupio je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Koreji, na Europskom prvenstvu 2004. godine u Portugalu, te na SP-u u Njemačkoj.