Bura se ne stišava
61

Robert Jarni odgovorio Bruni Petkoviću nakon što ga je napadač Dinama nazvao klaunom

E. K.
Robert Jarni (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Robert Jarni (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Sada već bivši selektor U17 reprezentacije Hrvatske Robert Jarni je u razgovoru za španske medije istakao da nije rekao ništa loše o Dinamu.
Istakao je također i da nikada nije igrao za zagrebački klub te da su neki izvrtjeli njegove riječi.

"Nisam rekao ništa loše. Nikad nisam igrao tamo (op.a. Dinamo). Neki su izvrtjeli moje riječi i kazali da ne smijem to reći jer sam selektor", rekao je Jarni te potom dodao:

"Nisam rekao ništa loše, čak suprotno. Rekao sam da imaju dobre igrače".

Nakon njegove neoprezne izjave oglasio se i kapiten zagrebačkog Dinama Bruno Petković koji ga je nazvao klaunom, a Jarni je istakao da to govori o njemu.

"To sve govori o njemu. Ja nemam nikakav problem", odgovorio mu je Jarni.

Nedugo poslije izjave španskim medijima, Jarni je poslao i službeno saopštenje hrvatskim kolegama.

"Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u evropskim utakmicama, zašto bih trebao ja?

Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizovao profesionalno i dobio ono najvažnije - iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.

Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje.

S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane 'klaun'.

HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućava slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smijenjen s dužnosti selektora i to zbog svog mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Evropskom prvenstvu", poručio je Jarni.