Nogomet
14

Robbie Keane: Pokazat ćemo naš ulični mentalitet i otići na Euro

Klix.ba
Robbie Keane (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Robbie Keane (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Robbie Keane, legendarni napadač Irske, vrlo vjerovatno neće nastupiti od prve minute u Zenici, no kaže kako je uvjeren u prolaz njegove reprezentacije na Evropsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Francuskoj.

"Volio bih kad bismo imali manje oscilacija, no da smo tako igrali u kvalifikacijama bili bismo prvi ili drugi i ne bismo igrali u baražu. No, jednu stvar mogu garantirati: dat ćemo sve od sebe i borit ćemo se svake sekunde i nećemo dati Bosancima šansu da odu na Euro", izjavio je Keane pred polazak u BiH.

"Pokazat ćemo irski ulični mentalitet - mi igramo čvrsto i borimo se do kraja. Ukoliko to prikažemo sutra i u ponedjeljak, mislim da imamo velike šanse da se kvalifikujemo na Euro u Francusku", kaže strijelac 67 golova za irski nacionalni tim.

"Važno je da ne primimo gol u Zenici, a imamo igrače koji sigurno mogu dati barem jedan. Osjetimo pritisak. On je uvijek tu, ali ovo je onaj dobri pritisak jer smo u dobroj situaciji. Sposobni smo savladati BiH, nema sumnje u to. Ja sam prilično uvjeren da ćemo otići na Euro", poručio je Keane, koji će konkurenciju za tim koji će istrčati u Zenici imati samo u Kevinu Doyleu i Darylu Murphyju, a prema informacijama koje stižu iz Irske, ovaj posljednji ima najveće šanse da bude starter.