Podijelio iskustvo
93

Robbenova supruga se izliječila od koronavirusa: Danima nije mogla normalno disati

E. B.
Arjen i Bernadien Robben (Foto: EPA-EFE)
Arjen i Bernadien Robben (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Arjen Robben je govorio o svojim iskustvima s koronavirusom u Bayernovom podcastu.

Supruga nekadašnje velike zvijezde Bernadien se izborila s virusom koji je do sada odnio skoro 100.000 života širom svijeta.

"Srećom, sve je prošlo dobro, ali nije bilo nimalo ugodno. Osjećala se veoma loše, ali srećom sada je bolje, testovi su ponovo negativni", rekao je Robben koji je potom nastavio:

"Najgora od svega bila joj je bol u plućima, osjećala je veliki pritisak i nije mogla normalno disati. A takvo stanje traje danima, ne može se ozdraviti za dan ili dva. Sretni smo što joj se stanje nije pogoršalo", kaže Robben.

Robben i djeca Lynn, Luka i Kai, srećom, nisu zaraženi.

"Nas četvero smo bili negativni, ali smo i mi morali ostati zatvoreni u kući 14 dana. Srećom, imamo prave prijatelje koji su nam pomagali. Išli su u kupovinu i ostavljali nam namirnice ispred vrata. Zaista je čudan osjećaj kad ne možeš izaći. Također, i mom psu je bilo neobično što su ga naši prijatelji morali voditi u šumu u šetnju", rekao je Robben koji je poručio svim ljudima da slušaju upute nadređenih.

"Što se mora, mora se. Sada mi je to postalo definitivno jasno, a nadam se i svima. Svi su na početku razmišljali 'meni ne može biti ništa, mlad sam'. No, ovo je ozbiljno i moramo smanjiti kontakte što je moguće više i slušati upute", poručio je Robben.