Serija loših rezultata
27

Robben začepio usta kritičarima. Ma kakva kriza, Kovač je pobjednik

Klix.ba
Arjen Robben i Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Arjen Robben i Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Bayerna Arjen Robben kazao je u razgovoru za njemačke medije da u svlačionici Bavaraca vlada sjajna atmosfera, a za trenera Niku Kovača rekao je da je pravi pobjednik.

Bayern je serijom loših rezultata u Bundesligi i Ligi prvaka ušao u prvu ozbiljnu krizu pod vodstvom novog trenera, a nakon remija protiv Augsburga, aktuelni prvak Njemačke poražen je od Herthe u Berlinu i Borussije M'gladbach na Allianz Areni. Bavarci sada zaostaju četiri boda za liderom Bundeslige, a nogometaš ovog kluba Arjen Robben smatra da je smiješno pričati o krizi.

"Kriza u Bayernu? Molim vas, nemojte me nasmijavati. Da smo u vrhu i da imamo pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog, svi bi govorili kako je Bundesliga dosadna. Sada kada imamo zaostatak od četiri boda, odmah svi govore o krizi. Moramo ostati mirni i shvatiti koje stvari trebamo popraviti, a ako se previše budemo brinuli, stres će postajati sve veći i otići ćemo u pogrešnom smjeru. Uostalom, od ekipa koje su ispred nas, samo je Borussija Dortmund dostojan rival, ostali neće imati snage da izdrže čitavo prvenstvo", smatra Robben.

Holanđanin je rekao da su odnosi između igrača i trenera sjajni i da svi zajedno žele pronaći što je moguće brži izlaz iz trenutne situacije.

"Odnosi u svlačionici Bayerna su sjajni, svi želimo isto i radimo na tome. Ja sam u klubu devet godina, a samo smo jednom doživjeli debakl kao protiv Borussije M'gladbach koja nas je pobijedila sa 3:0. Bilo je to protiv Real Madrida koji nas je dobio sa 4:0", kazao je Robben.

Za kraj, Robben je imao samo riječi hvale za trenera Niku Kovača o čijem radu se puno polemiše posljednjih dana.

"Naš kvalitet je neupitan, moramo se osloboditi i zabaviti. Što se tiče trenera, Kovač je pobjednik, takav je tip. Ambiciozan je i traži način kako da proigramo, treba nam novi pobjednički niz i što prije ga moramo pronaći", završio je Robben.

Bayern u sljedećem kolu očekuje gostovanje kod Wolfsburga, a oni se trenutno nalaze na šestoj poziciji u Bundesligi. Bavarci imaju 13 bodova iz sedam utakmica, četiri manje od Borussije Dortmund koja je na prvom mjestu.