Brazilac privilegovan
96

Robben oduševio Coutinha i čelnike Bayerna gospodskim potezom u vezi s brojem "10"

K. H.
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Arjen Robben (Foto: EPA-EFE)
Brazilac Philippe Coutinho danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Bayerna, a on je na samom predstavljanju rekao da je Barcelona za njega prošlost.

Kada je u pitanju njegov boravak u Barceloni, Coutinho je rekao da mnoge stvari nisu funkcionisale onako kako su u početku zamislili.

"U Barceloni mnogo stvari nije funkcionisalo onako kako smo zamislili, ali to je sada prošlost. Nadam se da ću u Bayernu ostati puno godina i da zajedno možemo osvajati trofeje. Drago mi je što sam dobio broj 'deset', nosio ga je Arjen Robben i znam kakva je odgovornost na meni. On je bio fantastičan igrač i nadam se da ću i ja, kao i on, ispuniti očekivanja na terenu", kazao je Coutinho.

Što se tiče samog broja, Karl-Heinz Rummenigge rekao je da se direktno konsultovao s Robbenom oko njegovog bivšeg broja, iako je ranije rečeno da "desetka" kao i Riberyjeva "sedmica", neće biti u upotrebi.

"Razgovarali smo s Robbenom i jasno smo mu kazali da, ako tako želi, ne mora dati svoj dres. Odbio je to i rekao je da 'desetka' savršeno pristaje Coutinhu i mi smo mu jako zahvalni na tome", kazao je Rummenigge.

Bayern je u prvom kolu remizirao protiv Herthe na svom terenu rezultatom 2:2, a nešto ranije poraženi su od Borussije Dortmund u Superkupu Njemačke.