Nakon 16 mjeseci veze
11

Riyad Mahrez se u tajnosti oženio atraktivnom britanskom manekenkom po islamskim propisima

D. P.
Taylor i Riyad su u vezi već 16 mjeseci (Foto: Instagram)
Taylor i Riyad su u vezi već 16 mjeseci (Foto: Instagram)
Sjajni nogometaš Manchester Cityja Riyad Mahrez (30) u tajnosti se oženio svojom izabranicom Taylor Ward (23), koju je prije nekoliko mjeseci zaručio prstenom vrijednim 470.000 eura.
Mahrez sa svojom selekcijom Alžira očekuje nastup na Afričkom kupu nacija i tu važi za jednog od najvećih favorita za naslov kontinentalnog prvaka i tim povodom već je na okupljanju reprezentacije.

Međutim, vrijeme prije toga iskoristio je kako bi se oženio popularnom britanskom manekenkom Taylor Ward, kćerkom bivšeg nogometaša Norwich Cityja i Sheffield Uniteda Ashleyja Warda.

The Sun tvrdi da su Taylor i Riyad sklopili brak po islamskim propisima, ali i da će isto učiniti i po povratku u Veliku Britaniju kako bi brak bio legalan i u ovoj zemlji.

Britanski mediji navode da je Mahrez tražio da se ispoštuju pojedini islamski propisi jer mu je važno da nastavi vjersku tradiciju porodice.

Taylor i Riyad su u vezi 16 mjeseci, a zvijezda Cityja privukla je pažnju javnosti pošto je svoju izabranicu vjerila dijamantskim prstenom vrijednim 470.000 eura.

Prethodno je Riyad bio u braku s Ritom Johal (29), s kojom ima dvije kćerke. Rastavili su se početkom 2020. godine.