Savjeti legende
4

Rivaldo: Martinez nije rješenje za Barcelonu, Neymar bi bio moj prioritet

D. B.
Rivaldo (Foto: EPA-EFE)
Rivaldo (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni brazilski nogometaš Rivaldo izjavio je da bi prioritet za Barcelonu trebao biti povratak njegovog sunarodnjaka Neymara.

Rivaldo je neke od najboljih trenutaka u karijeri proveo kao igrač Barce, a sada vjeruje da klub ima dovoljnu finansijsku moć da iz PSG-a vrati Neymara.

"Lautaro Martinez nije rješenje za Barcu u ovom trenutku. Neymar bi uvijek bio moj prioritet u cilju jačanja Barcelone. Mislim da se moraju fokusirati na njegov povratak i na izgradnju dominantne napadačke linije koju su imali u prošlosti. Barca bi trebala uložiti napor i finansije u Neymara, posebno jer s ečini da je PSG spreman prihvatiti realistične ponude. Takvo pojačanje ne bi bilo rizično", izjavio je Rivaldo.

Martinez je bio u sjajnoj formi igrajući za Inter nakon odlaska Maura Icardija u PSG, a partnerstvo s Romeluom Lukakom je donijelo Interu dobre rezultate. Međutim, Rivaldo nije siguran da je Martinez trenutno pouzdan.

"Ima 22 godine i još uvijek se razvija. Treba steći iskustvo kako bi postao dobar igrač. Ukoliko bude tako, bit će jedan od najboljih nogometaša u budućnosti", dodao je legendarni Brazilac.

Rivaldo je bio ubitačan tandem s Ronaldinhom, a s Brazilom su osvojili Svjetsko prvenstvo 2002. godine.