Upropastio šansu
6

Ritchiejev promašaj jedan od najgorih u historiji Premiershipa

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Matt Ritchie je sinoć u pobjedi Newcastlea nad Burnleyjem napravio jedan od najvećih promašaja u historiji Premiershipa.

Krilni napadač je nekako poslao loptu pored stative u trenutku kada je s manje od dva metra imao otvoren gol nakon što je odbranjen šut Deandrea Yedlina.

Srećom po Richieja, njegov promašaj nije koštao ekipu bodova, budući da su autogol Bena Meeja i pogodak Ciarana Clarka bili dovoljni za pobjedu 2:1 na Turf Mooru. Ali to ga neće spasiti sramote.

Ritchie nije mogao sakriti svoje olakšanje u trenucima kada je intervjuisan nakon utakmice, ističući kako je već u glavi proslavio gol kada je udario loptu.

"Ne znam. Iskreno, ne znam. Mislio sam da sam postigao pogodak, da budem pošten prema vama. Mislim da sam već proslavio pogodak prije nego što sam pogodio mrežu. Nadam se da ovaj promašaj neće završiti u kompilaciji najvećih promašaja Premiershipa", rekao je nakon što je upitan šta se desilo.

Krilni napadač je olakšanje doživio kada je u posljednjim sekundama Sam Vokes prebacio gol nakon slobodnog udarca.

"Bio sam sretan kada sam vidio da lopta odlazi preko gola i onda je uslijedio posljednji sudijski zvižduk. Bilo je to ogromno olakšanje", poručio je.