Julio Grondona
0

'Riquelme je dobrodošao nazad u reprezentaciju'

Totalsport
Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Julio Grondona izjavio je u Buenos Airesu da će vratiti Juana Romana Riquelmea u reprezentaciju kaže li sam igrač da to želi.
  • Ako Diego Maradona kaže da su mu vrata reprezentacije otvorena, onda ću se potruditi naći ključ za njegov povratak. Koji ključ? Dogovorit ću se s Riquelmeom i izraziti mu dobrodošlicu. Uvjet je da shvati situaciju i da javno izrazi stav da želi ponovno nositi nacionalni dres – izjavio je predsjednik.

Danas 31-godišnji veznjak Boca Juniorsa u martu je objavio da je svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju već odigrao. S Maradonom je ušao u seriju javnog prepucavanja nakon što je novoustoličeni selektor žešće iskritizirao jedan njegov nastup za Bocu.

Igrač koji je Argentinu predvodio do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu prošlog avgusta ipak je potreban Argentini. Maradona i njegovi pomoćnici očito su shvatili da argentinska ekipa osim njega jednostavno nema igrača sa sposobnostima kreiranja igre u veznom redu, barem ne adekvatne kvalitete.