Nekada najbolji igrači
53

Rio Ferdinand postavio zanimljivo pitanje: Koliko bi danas koštali Ronaldinho i Ronaldo?

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Legendarni engleski defanzivac Rio Ferdinand postavio je zanimljivo pitanje na društvenoj mreži Twitter, a on je uz fotografiju Brazilaca Ronaldinha i Ronalda pitao svoje pratioce koliko bi ovaj dvojac koštao u modernom nogometu.

Posljednjih 10 godina znatno se promijenila situacija u svijetu po pitanju transfera igrača, a sve je kulminiralo prelaskom Neymara iz Barcelone u PSG koji je koštao 222 miliona eura.

Ako se vratimo na početak velikih transfera, to su svakako prelasci Cristiana Ronalda i Kake iz Manchester Uniteda, odnosno Milana u Real Madrid, a prvi trocifreni milionski transfer bio je prelazak Garetha Balea iz Tottenhama, također u redove Kraljevskog kluba.

Rio Ferdinand je na društvenoj mreži Twitter postavio vrlo zanimljivo pitanje, a u doba kada prosjećni nogometaš iz Engleske i Njemačke košta 20 miliona eura, engleski defanzivac se pitao koliko bi danas koštali Ronaldinho i Ronaldo.

Pojedini evropski analitičari usljed rapidnog širenja koronavirusa u Evropi posljednjih dana su počeli postavljati pitanja o budućnosti evropskog nogometa, odnosno kako će se čitava ova situacija odraziti na budžet evropskih velikana i da li ćemo ikada više doživjeti transfer nogometaša od preko 100 miliona eura.