Frank Lampard
0

"Rio Ferdinand je zaslužio kapitensku traku"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Engleski nogometni reprezentativac i vezni igrač londonskog Chelseaja Frank Lampard smatra da je Rio Ferdinand zaslužio da postane kapiten reprezentacije, kada je već bez trake ostao njegov klupski saigrač John Terry.

Selektor Engleske, Italijan Fabio Capello odlučio je smijeniti Terryja s dužnosti kapetana zbog dobro poznatih okolnosti iz njegovog privatnog života, a Lampard vjeruje da je Ferdinand solidan izbor za nasljednika trake.

"I John i Rio su nogometaši koji imaju svoju osobnost. Kapiten engleske reprezentacije mora biti igrač čiji se glas dobro čuje i cijeni. Ferdinand je uvijek bio popularan momak u reprezentaciji. Kontroverze vezane uz promjenu kapitena sigurno nisu baš najsretnije, ali kada je već ispalo tako, Rio je zaslužio postati novi kapiten", pružio je Lampard podršku Ferdinandu.

Lampard je također zadovoljan činjenicom da Ferdinandov klupski saigrač Wayne Rooney nije opterećen nošenjem kapitenske trake.

"Wayne je naš najbolji igrač, pogotovo u ovom trenutku. Mislim da ne bi bila dobra ideja dodatno ga opteretiti ulogom kapitena. Jednog dana on će postati kapiten Engleske, u to sam siguran", zaključio je Lampard.