Derby della Capitale
143

Rim je bordo boje: Roma rutinski savladala Lazio

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Sedmo kolo italijanske Serie A otvoreno je najvećom utakmicom. Na rimskom Olimpicu odigran je 171. Derby della Capitale koji je pripao Romi.

Roma je slavila rezultatom 3:1, a na terenu su jedan protiv drugog odigrali Edin Džeko i Senad Lulić. Džeko je igrao svih 90 minuta, a Lulić je zamijenjen u 82. minuti.

Obje ekipe su imale nekoliko dobrih prilika, a Vučica je povela u 45. minuti. Manolasovu dugu loptu Džeko je sjajno prebacio do El Shaarawyja, odbrana Lazija se nije najbolje snašla, a Pellegrini koji je u igru ušao samo devet minuta ranije umjesto povrijeđenog Pastorea se proslavio postigavši pogodak petom.

Najbolji strijelac Lazija Ciro Immobile upisao se u strijelce u 67. minuti. Fazio se poigravao pred svojim golom, Immobile mu je ukrao loptu i pogodio malu mrežicu Olsenovog gola za 1:1.

Radost Nebeskoplavih trajala je samo četiri minute. Arbitar Gianluca Rocchi je dosudio slobodan udarac na 17 metara od gola nominalnih gostiju. Kolarov je poslao pravu "bombu" u Strakoshin ugao i zakucao je loptu za 2:1.

U finišu susreta, tačnije u 86. minuti Fazio se iskupio za grešku, te se glavom upisao u strijelce na Pellegrinijevu asistenciju iz slobodnog udarca za konačnih 3:1 i potvrdu trijumfa Rome.

Ovo je Romi bila 65. pobjeda u rimskom derbiju, dok će Lazio na svoju 46. morati čekati do 3. marta iduće godine kada će Nebeskoplavi biti nominalni domaćini na Olimpicu.