Nogomet
0

Rijkaard ostaje u Barceloni

FENA
Nogometni Trener Barcelone, Frank Rijkaard, demantirao je medijske napise da odlazi iz Barcelone, a Samuel Eto'o neće istrčati na travnjak protiv Valencije.

Ugovor mu, kaže Nizozemac, vrijedi do 2009., a u javnost izlazi jer se želi koncentrirati na momčad, kojoj predstoji odlučujući dio sezone.

'Nikada nikome nisam rekao da odlazim. Sretan sam i čast mi je ovdje raditi. No, bilo bi malo previše da kažem da ću biti ovdje još mnogo godina jer znam kako nogomet funkcionira. Ali za sada ostajem. A kada odlučim otići, prvi ljudi koje ću obavijestiti su predsjednik Laporta i sportski direktor Txiki Begiristain. Oni ipak zaslužuju znati', izjavio je Rijkaard za Marcu.

Ove sedmice mediji su izvještavali da Nizozemac osjeća kako mi je ugrožen autoritet jer je Laporta stao na stranu Samuela Eto'a, koji je trenera nazvao 'lošom osobom' nakon što je Rijkaard novinarima rekao da je Kamerunac odbio ući u igru prošlog vikenda.

Inače, Nizozemac se pokazao kao jedan od uspješnijih trenera kluba ikad. Katalonce je doveo do naslova prvaka Evrope, a osvojili su i nacionalno prvenstvo dvije sezone zaredom (2004/2005, 2005/2006).

U srijedu Barca nastavlja braniti titulu prvaka Europe, a u Primeri nakon 22 utakmice imaju 46 bodova, tri više od drugoplasirane Seville. Real je treći s 41, a Valencija I Atletico Madrid imaju 39 bodova.