Nogomet
0

Rijkaard napušta Galatasaray i preuzima Liverpool?

Totalsport
Frank Rijkaard
Frank Rijkaard
Holandski nogometni stručnjak Frank Rijkaard (48) uskoro bi mogao napustiti trenersku klupu Galatasaraya, kluba kojeg je preuzeo na ljeto prošle godine.

Iako je ugovorno vezan do kraja godine bivši Barcelonin trener mogao bi i ranije napustiti tursku prijestolnicu nakon slabog starta u novu sezonu, piše turska inačica nogometnog portala Goal.com.

Prošle je sezone Galatasaray završio na razočaravajućem trećem mjestu u turskom prvenstvu, a sada nakon osam odigranih kola drži tek deveto mjesto s osam bodova zaostatka za vodećim Bursasporom.

Galatasaray je ove sezone poražen već četiri puta, a posljednji je poraz doživio u nedjelju kada ga je na domaćem terenu nadigrao Ankaragücü 4-2. Tokom utakmice navijači Galatasaraya skandirali su ime bivšeg trenera Fatiha Terima, no kao najizgledniji potencijalni Rijkaardovi nasljednici spominju se Hikmet Karaman i Hakan Şükür.

Inače, neki otočki mediji spominju da bi Rijkaard u slučaju otkaza mogao preuzeti klupu Liverpoola od Roya Hodgsona. Slavni klub s Anfielda nakon osam kola Premiershipa čami na pretposljednjem 19. mjestu s tek šest osvojenih bodova, a ne započnu li "redsi" uskoro pobjedničku seriju, otkaz Hodgsonu ne gine.