Evropska liga
6

Rijeka tragično izgubila od lidera španske La Lige, Napoli doživio neočekivan poraz

K. H.
Rijeka - Real Sociedad (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski klub Rijeka u 93. minuti doživio je poraz od Real Sociedada u meču 1. kola grupne faze Evropske lige, a od utakmica u terminu od 18:55 sati izdvajamo pobjedu Arsenala protiv Rapida u gostima i poraz Napolija od AZ Alkmaara na domaćem terenu.
Rijeka, iako je bila potpuni autsajder u meču protiv trenutnog lidera španske La Lige, poprilično dobro stajala je na terenu, držali su "nulu" gotovo sve vrijeme i činilo se da će uspjeti osvojiti veliki bod, no u 93. minuti primili su pogodak i Jon B. O. donio je pobjedu gostima iz Španije.

Ekipa Arsenala nakon preokreta stigla je do pobjede protiv Rapida u Beču. U 51. minuti golman Topnika Leno je napravio veliku grešku, Fountas je to iskoristio i pogodio za 1:0, no preokret Arsenalu donijeli su David Luiz i rezervista Aubameyang od 70. do 74. minute.

Iznenađujući poraz doživjela je ekipa Napolija koja je na svom terenu izgubila od AZ Alkmaara rezultatom 1:0, a jedini gol za goste postigao je de Wit u 57. minuti.

Bayer Leverkusen je na svom terenu ubjedljivim rezultatom 6:2 bio bolji od Nice, dok je Cluj kao gost savladao CSKA Sofiju sa 2:0. Molde je rezultatom 2:1 bio bolji od Dundalka, kao i Benfica od Lecha sa 4:2, dok je Hapoel Beer Sheva sa 3:1 na svom terenu bio bolji od Slavije iz Praga.

Svi rezultati:

Bayer - Nica 6:2 CSKA Sofia - CFR Cluj 0:2 Dundalk - Molde 1:2 Hapoel Beer Sheva - Slavia Prag 3:1 Lech - Benfica 2:4 Napoli - AZ Alkmaar 0:1 PAOK - Omonia 1:1 PSV - Granada 1:2 Rapid - Arsenal 1:2 Standard Liege - Rangers 0:2