Nogomet
15

Rijad Sadiku na EP-u za kadete uz podršku Sport Lifea i Adidasa

(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kompanija Sport Life potpisala je vrijedan jednogodišnji sponzorski ugovor sa mladim kadetom Rijadom Sadikuom, reprezentativcem Bosne i Hercegovine u fudbalu, koji će od 5. do 21. maja učestvovati na ovogodišnjem Evropskom kadetskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu na godinu dana mladi igrač će dobiti veliku podršku kompanije Sport Life u saradnji sa svjetskim brendom Adidas.

Iz kompanije Sport Life naglašavaju da je ova godina izuzetno plodonosna u oblasti kadetskog fudbala, što je potvrdio i prvi historijski plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu, te da je fudbalska reprezentacija jedan od najboljih promotera istinskih vrijednosti naše zemlje.

Predstavnici ove kompanije ističu da su posebno ponosni što imaju mogućnost da u saradnji sa Adidasom talentovanog mladog igrača podrže vrijednim sponzorskim ugovorom, ali su istakli i da je izuzetna čast što će ova kompanija biti dio sportskih uspjeha koje će reprezentacija kao i mladi reprezentativac sigurno napraviti u budućnosti.

"Veliko mi je zadovoljstvo što kompanija Sport Life u saradnji sa Adidasom može da participira razvoju sportske karijere našeg mladog fudbalera i nadam se da je ovo samo početak naše saradnje", izjavio je Haris Tabaković iz kompanije Sport Life.

O mladom Rijadu Sadikuu znamo da je član akademije Bordo tima, koja je u funkciji od 2014. godine, te da ga mnogi smatraju jednim od najperspektivnijih mladih igrača naše zemlje. On je fudbaler Sarajeva, gdje radi naporno kako bi bio spreman za EP za kadete.

"Ja sam izdanak Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo i želim da naglasim da je to najbolje mjesto za razvoj mladih igrača poput mene. Želio bih da se zahvalim kompaniji Sport Life na sponzorstvu, te da mi je jako drago da se radi o brendu Adidas, jer je to izuzetno kvalitetna i udobna obuća i drago mi je što ću nositi obuću na Evropskom prvenstvu i nadam se daljoj saradnji", Izjavio je Sadiku.