Budućnost BiH
299

Rijad Sadiku: Imao sam ponude da nastupam za druge selekcije, ali je BiH moj izbor

Piše: Edin Isanović
Rijad Sadiku (Foto: fksarajevo.ba)
Rijad Sadiku (Foto: fksarajevo.ba)
Rijad Sadiku je jedan od najperspektivnijih mladih igrača u BiH. Član je FK Sarajevo i kadetske selekcije BiH, rođeni je lider koji igra na stoperskoj poziciji, a s Bordo timom je uspio odbraniti naslov prvaka zemlje u kadetskoj konkurenciji. Rijad je čvrst, pouzdan i prepun želje za dokazivanjem.

U razgovoru za Klix.ba Sadiku, koji je rođen 2000. godine, je rekao da je zadovoljan okončanom sezonom, posebno u reprezentativnom dresu.

"Gledajući kompletan učinak, mogu reći da su utisci pozitivni. Uspjeli smo ostvariti veliki uspjeh s reprezentacijom, drugi put zaredom plasirali smo se na kadetsko Evropsko prvenstvo. Tamo smo dokazali da prošlogodišnji plasman nije bio slučajan. Također, osvojili smo tri boda u teškoj grupi, a samo jedan gol nas je dijelio od nastavka takmičenja", izjavio je Sadiku.

Bez dvojbe, Rijad je igrač u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje. Svojim igrama i ponašanjem oduševio je zaljubljenike u nogomet. Istakao je da tim s Koševa nastavlja nizati uspjehe u kadetskoj konkurenciji.

''Treći put zaredom postali smo prvaci BiH. Mislim da smo dokazali dominaciju u tom uzrastu. Dakako, imali smo uspjeha i padova tokom sezone, ali smo na kraju stigli do željenog rezultata. Dotakli smo vrh zasluženo'', kazao je naš sagovornik.

Njegovi nastupi nisu ostali nezapaženi i mnogi klubovi bi ga rado angažovali. Svojim izvedbama dao je dobru ocjenu.

''Korektno sam odradio sezonu, uspješno sam odgovorio na sve zahtjeve, kako u klubu, tako i u državnom timu. Radio sam maksimalno, bio sam motivisan u svim utakmicama i smatram da mi se to na kraju vratilo'', smatra Sadiku.

Naglasio je da je imao nekoliko ponuda za nastupe u drugim reprezentacijama. Ipak, za njega nikada nije bilo dileme.

"Istina je da sam imao nekoliko ponuda da nosim dres drugih selekcija. No, moj odgovor je uvijek isti – Bosna i Hercegovina je moja reprezentacija. Nadam se i vjerujem da ću u budućnosti nastupati za A selekciju svoje zemlje", kaže Sadiku.

Na kraju je prognozirao ishod meča u Zenici između BiH i Grčke.

"Kada u ekipi imate najboljeg strijelca italijanske lige i učesnika finala Lige prvaka, morate biti optimisti. Pobjeda nam treba, ona bi nas održala u igri i vjerujem da ćemo osvojiti tri boda", zaključio je Sadiku.