Nogomet
542

Rijad Sadiku: Bili smo spremni potući se za svaku loptu

Piše: Edin Isanović
Rijad Sadiku
Rijad Sadiku
Kadetska reprezentacija BiH napravila je veliki uspjeh u elitnom krugu kvalifikacija u Gruziji i plasirala se na Evropsko prvenstvo koje u maju počinje u Azerbejdžanu.

Izabranici Sakiba Malkočevića skupili su šest bodova, koliko i Italija i Rusija. S obzirom da je na kraju odlučivala ukupna gol razlika, presudila je visoka pobjeda Italije nad Rusijom od 4:0 u 1. kolu Elitnog kruga grupe 3 kvalifikacija.

S druge strane, mladi Zmajevi porazili su Azzurre u drugom kolu rezultatom 1:0.

Ovo je historijski rezultat i prvi plasman jedne mlade selekcije na Euro. Jedan od najboljih igrača u Gruziji bio je stoper i komandant odbrane Rijad Sadiku.

Nogometaš Sarajeva je istakao za Klix.ba kako je presretan.

"Niti jedna mlada selekcija još nije uspjela da se plasira na veliko takmičenje, a ova generacija je to uspjela. Želim se zahvaliti selektoru na pozivu, dao sam sve od sebe da ispunim očekivanja. Bili smo spremni potući se za svaku loptu i mislim da smo zbog toga nagrađeni", kazao je Sadiku za naš portal.

Dodao je kako atmosfera nikada nije bila bolja.

"Uspjeli smo nadmudriti suparnike zahvaljujući selektoru i stručnom štabu. Sada se okrećemo Euru. Nadam se da ćemo i tamo ostvariti zapažen rezultat. Ovom prilikom želim brz oporavak prijatelju iz reprezentacije Alenu Dejanoviću koji je zadobio tešku povredu", zaključio je Sadiku.