Dobio trogodišnji ugovor
55

Rijad Kobiljar potpisao za Tuzla City: Ovo je zadnji voz da napravim nešto u karijeri

E. B.
Rijad Kobiljar i sportski direktor Ernad Husić (Foto: FK Tuzla City)
Rijad Kobiljar i sportski direktor Ernad Husić (Foto: FK Tuzla City)
Nekada jedan od najvećih talenata bosanskohercegovačkog nogometa Rijad Kobiljar je postao novi nogometaš Tuzla Cityja.

Kobiljar, koji je nedavno proslavio 27. rođendan, je davne 2015. godine kao tinejdžer stigao u Sarajevo iz Jacksonville Dolphinsa, no nikada nije do kraja iskoristio svoj nesporni talenat.

Nakon što se nije nametnuo u redovima Bordo tima, karijeru je gradio u Travniku, Olimpiku, Zrinjskom, GOŠK-u, slovenskim Olimpiji i Rudaru iz Velenja, te njemačkom Uerdigenu. U ljeto 2021. godine vratio se u Sarajevo i najavljen je kao veliko pojačanje, no u 40 nastupa na poziciji ofanzivnog veznjaka upisao je samo jedan gol uz tri asistencije.

Bordo tim je u novembru prošle godine odlučio raskinuti saradnju sa njim pola godine prije isteka ugovora, a Kobiljar je pokušao karijeru spasiti u Sjedinjenim Američkim Državama, no u dresu U23 ekipe Jacksonville Armada je odigrao samo dva susreta.

Pomalo neočekivanu priliku da oživi karijeru dobio je od čelnika Tuzla Cityja, a koliko vjeruju u njegove igračke sposobnosti govori to da su mu ponudili trogodišnji ugovor.

"Veoma sam sretan što sam tu u Tuzli. Prvo da se zahvalim gospodinu Husiću i Upravi kluba što su mi dali povjerenje da dođem i nadam se da ću opravdati očekivanja što su zacrtali za mene. Ovo mi puno znači jer sam bio bez kluba pola sezone. Imao sam kontakt sa Tuzla Cityem zimus nakon raskida ugovora sa FK Sarajevo a nekako sam bio psihički opterećen i prošao sam malo teži period tako da sam htio malo 'pobjeći' iz Bosne i čeko sam nešto vani. Ali sudbina je čudo, sve se dešava sa razlogom. Eto opet sam tu i mislim da je ovo dobar izbor i iskorak za mene da se vratim u život i pomognem ekipi. Ima odličnih igrača, odličnih pojedinaca. Veoma sam sretan što sam tu, znam koliko ovaj klub znači gospodinu Husiću i znam koliko ulaže u ovaj klub a ja sam došao tu da pružim i dam svoj maksimum. Mislim da će moj kvalitet koji posjedujem doći do izražaja. Možda je ovo zadnji voz za mene da napravim nešto u karijeri i stvarno mislim da mogu", izjavio je Kobiljar nakon potpisa ugovora.

Uz Kobiljara, novi igrač Tuzla Cityja je postao i 23-godišnji krilni napadač Anis Jašaragić koji je stigao iz slovenskog Kopera i također potpisao ugovor na tri godine.

Ekspedicija Tuzla Citya danas je otputovala na Kupres. Trener Miljenko Bošnjaković je zajedno sa stručnim štabom na ovu planinu poveo 25 igrača, među kojima ima i juniora koji traže svoje mjesto u plavom dresu.

Plavi će na Kupresu boraviti do narednog četvrtka a u ovome periodu odigrat će i prijateljske utakmice s Gabelom, Igmanom i Širokim Brijegom. Prva provjera za City je već u četvrtak protiv Igmana.