Nogomet
127

Rijad Kobiljar: Igrat ću srcem za Zrinjski, ovo je dokaz da sam na dobrom putu

Piše: D. B.
Rijad Kobiljar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rijad Kobiljar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladi bh. nogometaš Rijad Kobiljar danas se pojavio na prozivci aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog u čijem će dresu nastaviti svoju karijeru. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio prve utiske o novoj sredini te svoje ciljeve u budućnosti.

Kobiljar je igrajući za Olimpik dokazao da se radi o izuzetno kvalitetnom nogometašu, a poziv Zrinjskog je to samo potvrdio.

"Ne mogu reći da me je iznenadio poziv Zrinjskog, ali ni da nije. Trudim se napredovati svakog dana, a ovo je dokaz da sam na dobrom putu. Također, dolazak u Zrinjski mi je motiv da još bolje radim, granice ne postoje osim ako ih čovjek sebi postavi", izjavio je Kobiljar.

Mladi nogometaš je imao nekoliko ponuda, ali je na kraju odabrao Plemiće.

"Imao sam nekoliko ponuda, neke su stigle i iz inostranstva, ali smatram da mi je potrebno vrijeme da sazrijem kako ne bih napravio korak naprijed, a poslije nazad tri. Zaista još mnogo moram raditi i dokazivati se kako bih otišao u neku jaču ligu", rekao je novi igrač Zrinjskog.

Prvi utisci o novom klubu i igračima su odlični.

"Klub je odlično organizovan, a četiri titule prvaka BiH dovoljno govore. Zrinjski uvijek ima najviše ciljeve, tako je i ove sezone. Igrači su me odlično dočekali i prihvatili. Imam samo riječi hvale za sve u klubu", kazao je Kobiljar.

On je ranije imao ugovor sa FK Sarajevo, no, u timu s Koševa nisu prepoznali njegov kvalitet.

"Ne mogu više pričati o tome, sve je već rečeno. Sarajevu svaka čast, ali ja znam da je do mene najmanje bilo. Zrinjski je moj novi klub, profesionalac sam i dat ću sve da uspijem u dresu Plemića. Igrat ću za Zrinjski srcem, nadam se dobrim rezultatima. O Sarajevu ne želim pričati, vrijeme će sve pokazati", jasan je bio mladi nogometaš.

Mostarski tim i ove sezone ima visoke ambicije.

"Zrinjski želi duplu krunu i dobar nastup u Evropi. Iskreno se nadam da ćemo donijeti novu titulu u Mostar", istakao je Kobiljar.

Osvrnuo se i na svoj bivši klub Olimpik.

"Olimpik je u teškoj situaciji, ali se nadam da će s novim vodstvom uspjeti osigurati opstanak u Premijer ligi. Zahvalan sam ovom klubu koji je bio korektan prema meni", završio je Kobiljar.