VIDEO
/
Richards prstom uperio u FIFA-u i UEFA-u, pa pao u bazen

T
Totalsport
15.3.2012. u 13:19
0
8
Richards prstom uperio u FIFA-u i UEFA-u, pa pao u bazen
0
Sir Dave Richards, predsjednik Premierlige i član odbora Engleskog nogometnog saveza (FA), bio je u središtu skandala tokom Međunarodne konferencije o sigurnosti u sportu koja je održana u Dohi.


Prvo je Richards optužio FIFA-u i UEFA-u da su ukrali nogomet Englezima, a potom je pao u dekorativni bazen u sklopu muzeja, nakon čega je završio u bolnici.

"Pedeset godina posjedovali smo igru, bili smo vladajuće tijelo igre. Pisali smo pravila i dizajnirali smo travnjake. Onda, 50 godina kasnije, neki tip dođe i kaže: "Vi ste lažovi". Zapravo su ukrali nogomet, a njihovo je ime FIFA. Pedeset godina kasnije dođe druga banda zvana UEFA i ona ukrade još malo – rekao je Richards, koji je poslije konferencije, na putu za večeru prema restoranu, pao u dekorativni bazen.

Pokušao se Richards sam izvući iz bazena, ali nije uspio, a iz situacije koja je sličila sceni iz kakve komedije, spasio ga je predsjednik Boltona Phil Gartside.

Richards je kasnije prevezen u bolnicu u Dohi na pregled, a potom se ispričao za svoje riječi od kojih su se odmah distancirale kako Premierliga, tako i FA.

"Želio bih se ispričati za svaku uvredu koju sam prouzročio. Važno je istaknuti da sam izražavao svoje osobne stavove, a ne i stavove organizacija koje predstavljam", poručio je između ostalog Richards.

"Sir Dave je nazočio konferenciji u privatnom i osobnom kapacitetu i njegovi komentari ne odražavaju stavove Premierlige", poručili su priopćenjem iz, po mnogima najjače nogometne lige svijeta, Premierlige.

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: