Ran.de
0

Ribery sljedećeg ljeta prelazi u Real

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Njemačka web-stranica Ran.de tvrdi da su Bayern i madridski Real još prošlog ljeta sklopili dogovor o transferu francuskog nogometnog reprezentativca Francka Riberyja u madridski Real, a koji će se realizirati u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.

Dogovor je, piše Ran.de, postignut prilikom transfera holandskog reprezentativca Arjena Robbena prošlog ljeta iz Reala u Bayern. Bayern, prema saznanjima dotičnog medija, nije platio Realu dogovorenu odštetu od 25 miliona eura, već će ta svota biti odbijena od Riberyjevog transfera na ljeto, vrijednog 55 miliona eura.

Sličnu je priču lansirao i minhenski web-magazin Europolitan, tvrdeći da između madridskog Reala i minhenskog Bayerna postoji "džentlmenski dogovor" prema kojem će u ljetnim mjesecima sljedeće godine Franck Ribery preći u španjolski klub, ali za odštetu od 50 miliona eura.

Upravo taj iznos je, navodno, za 27-godišnjeg Riberyja, kojem ugovor s Bayernom istječe u ljeto 2011. godine, nudio i londonski Chelsea, ali već u januarskom prijelaznom roku. No, ta priča je na staklenim nogama, jer je Chelseajev menadžer Carlo Ancelotti izričito naglasio da njegov klub neće dovoditi pojačanja u januaru.