Nogomet
0

Ribery: Ronaldo nije zaslužio Zlatnu loptu

FENA
Franck Ribery (Foto: AFP)
Franck Ribery (Foto: AFP)
Nogometaš Bayerna Franck Ribery smatra da napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo nije zaslužio da osvoji "Zlatnu loptu" jer u prošloj godini nije osvojio nijedan trofej.

Ribery je nakon dodjele nagrade Ronaldu reagirao mirno, navodeći da mu osvajanje tog priznanja nije bio cilj. No, Francuz je sada odlučio da progovori jer vjeruje da je on zaslužio priznanje nakon uspješne godine u dresu Bayerna.

"Osvojio sam sve što se moglo sa Bayernom i individualno. S druge strane, Ronaldo nije ništa osvojio", kazao je Ribery za "AZ".

"Nisam tužan zbog ovoga, ali malo boli. Zaslužio sam "Zlatnu loptu". Bilo je očito da će Ronaldo pobijediti. Krajnji rok za glasanje produžen je za dvije sedmice. To se prije nije dešavalo. To nema veze s nogometom, to je politička odluka", dodao je.

Ribery je kritikovao i izbor idealnog tima u kojem su samo tri igrača Bayerna, dok Barcelonu predstavljaju četiri nogometaša.

"Samo tri igrača Bayerna su tamo. To je suludo. Muller zaslužuje da se nađe tu, kao i Alaba, Schweinsteiger i Robben. Mi smo osvojili pet titula i ušli u historiju. Onda, tu nema ni igrača Borussije Dortmund... Gdje su Gotze i Lewandowski? To nije moguće", kaže Ribery.