Obara rekorde
13

Ribery prestigao Salihamidžića i postao Bayernov stranac s najviše nastupa u Bundesligi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski nogometaš Franck Bilal Ribery u meču protiv Hannovera oborio je rekord Hasana Salihamidžića i sada je vodeći stranac po broju nastupa za njemački klub u Bundesligi.

S jučerašnjom utakmicom protiv Hannovera Francuz je stigao do brojke od 235 utakmica u Bundesligi, a još samo dva nastupa nedostaju mu da stigne Hasana Salihamidžića po statistici za sva takmičenja (363 nastupa).

Ribery je u Bayern stigao 2007. godine, a od dolaska u Minhen više puta se povezivao s prelaskom u Real Madrid i Barcelonu. S njemačkim klubom osvojio je sedam titula u Bundesligi, pet Kupova Njemačke i Ligu prvaka.

Daleko najuspješnija sezona bila je ona 2013. godine kada je s Bayernom osvojio sve što se može osvojiti, a također je bio i treći u izboru za najboljeg igrača svijeta u konkurenciji Lea Messija i Cristiana Ronalda.

Hasan Salihamidžić u dresu Bayerna odigrao je 234 prvenstvene utakmice, a u njima je postigao 34 pogotka. Popularni Brazzo trenutno obavlja funkciju sportskog direktora u bavarskom velikanu.