Nogomet
132

Riad Demić: Za dobar rezultat na Grbavici moramo zaustaviti Blagojevića

Piše: D. B.
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Velež će u okviru 5. kola BHT Premijer lige biti gost Željezničaru na Grbavici. Rođeni nakon četiri odigrana kola još uvijek nemaju pobjedu, pa se nadaju da će ih napokon krenuti. O nedjeljnoj utakmici smo razgovarali s prvotimcem mostarskog kluba Riadom Demićem.
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Riad Demić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Velež ove sezone ne može biti zadovoljan rezultatima, koji su rezultat odlaska veznih igrača poput Aldina Dine Hajdarovića, Anela Hebibovića i Jovana Blagojevića. Ipak, u taboru Rođenih vjeruju da i dalje imaju konkurentan tim.

"Klub su napustili odlični igrači, no, ja mislim da i dalje imamo dobru ekipu. Istina, još uvijek tražimo formu, kao i najbolju formaciju, ali vjerujem da će doći i igra i rezultat. To će se možda dogoditi već protiv Željezničara", izjavio je Demić.

O protivniku je govorio s mnogo respekta, a posebno o treneru Milomiru Odoviću. Ključ uspjeha je, prema Demićevim riječima, zaustaviti Blagojevića i bočne igrače Plavih.

"Željezničar je među tri najkvalitetnije ekipe u ligi, a odgovorno tvrdim da imaju najboljeg trenera jer sam radio s Odovićem. Oni su ekipa koja ne preskače igru, bit će nam veoma teško. Ipak, ako zaustavimo Blagojevića i njihove bočne igrače, imat ćemo šansu za dobar rezultat", rekao je nogometaš Veleža.

Rođeni priželjkuju bodove na Grbavici.

"Pokušat ćemo pobijediti, ali bismo i remijem bili zadovoljni", kazao je Demić.

Mostarski Velež će ove sezone voditi veliku bitku, posebno zbog činjenice da iz lige ispada šest ekipa.

"Ova sezona će biti teška, ispada šest ekipa, ali se mi nadamo da ćemo početi pobjeđivati, jer nam je cilj biti u sredini tabele", završio je Demić.

Željezničar i Velež se sastaju u nedjelju, a utakmica počinje u 17 sati.