Super liga
163

Riad Bajić nakon deset mjeseci postigao pogodak, Basaksehir poražen od Alanyaspora

Klix.ba
Ekipa Alanyaspora savladala je Basaksehir u meču 25. kola turske Super lige na domaćem terenu rezultatom 4:1, a bh. reprezentativac Riad Bajić postigao je jedini pogodak za goste.

Klub koji je nekada s klupe predvodio Safet Sušić u vodstvo je stigao u 32. minuti prvog poluvremena kada Fernandes postiže pogodak za 1:0.

Nakon toga, nije bilo pogodaka sve do 66. minute, a onda Karaca povisuje na 2:0. Pitanje pobjednika ovog meča odlučeno je u 81. minuti kada Akbaba šalje loptu u mrežu za 3:0, a onda tri minute nakon toga Riad Bajić koji je u igru ušao na poluvremenu postiže gol za 3:1.

Zaniljivo, Riad Bajić je posljednji pogodak postigao 21. maja 2017. godine u dresu Konyaspora u meču protiv Karabukspora. Nakon toga, s ovim klubom osvojio je Kup Turske, da bi tokom ljetnog prelaznog roka napustio Tursku i pojačao talijanski Udinese.

Ipak, u dresu ekipe iz Serije A nije se previše naigrao, pa je tokom zimskog prelaznog roka stigao u Basaksehir na posudbu.

Konačnih 4:1 postavio je Fernandes u 88. minuti susreta. Drugi bh. reprezentativac Edin Višća koji također nosi dres Basaksehira na terenu je proveo svih 90 minuta.

Ovim porazom, Basaksehir je ostao na drugoj poziciji sa 50 osvojenih bodova, baš kao i Galatasaray koji tek treba odigrati svoj meč 25. kola.

Tabela: