Nogomet
237

Riad Bajić: Mnogo mi znači Baždarevićev poziv, nadam se skorom debiju

Piše: D. B.
Riad Bajić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Riad Bajić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Najbolji strijelac Premijer lige BiH Riad Bajić nagrađen je za dobre igre pozivom u reprezentaciju BiH koji mu je uputio selektor Zmajeva Mehmed Baždarević. Napadač Željezničara se nada skorom debiju za naš A tim.

"Prije svega, želim se zahvaliti selektoru Baždareviću i čelnicima NSBiH na ukazanom povjerenju. Drago mi je što ću imati priliku trenirati sa seniorskom reprezentacijom u Zenici, a odigrat ću i utakmicu za mladu reprezentaciju naše zemlje po dogovoru sa selektorom Nestorovićem", izjavio je Bajić za portal Klix.ba.

On se nada da će dobrim igrama uskoro zaslužiti debi za seniorski državni tim.

"Osjećaj je fenomenalan. Poziv u A tim je velika stvar. Učinit ću sve da igram za mladi tim što prije zaslužim minutažu u našoj najjačoj selekciji. Mnogo mi znači ovaj pozivi, sada sam tu i na meni je da pokažem sve što znam, a na selektoru da odluči", rekao je nogometaš Željezničara.

Bajić trenutno ima gol prednosti nad Stevom Nikolićem iz Zrinjskog i Wagnerom Lagom iz Širokog Brijega na listi strijelaca Premijer lige BiH.

"Nisam igrao prošlo kolo zbog suspenzije, ali ni Wanger ni Nikolić nisu postigli gol, tako da situacija ostaje ista, ja imam devet postignutih golova, a oni po osam. Nadam se da ću se već protiv Slavije upisati u listu strijelaca", završio je Bajić.