Potvrđena ruptura
0

Rezultati magnetne rezonance ugasili nadu da će Kolašinac biti spreman makar za Slovake

D. P.
Kolašinac ni ovoga puta neće igrati za Zmajeve (Foto: Nogometni savez BiH)
Kolašinac ni ovoga puta neće igrati za Zmajeve (Foto: Nogometni savez BiH)
Iako je bilo jasno da Seada Kolašinca neće biti u duelu protiv Luksemburga, magnetna rezonanca je potvrdila da iskusni bočni nogometaš ne može nastupiti ni u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kolašinac je posljednjih dana imao problema s vanjskom ložom natkoljenice koje je zaradio u dresu Atalante. Od ranije je bilo poznato da neće igrati protiv Luksemburga, no u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine nadali su se da će biti spreman za Slovačku tri dana kasnije.

Tim povodom danas je odrađena magnetna rezonanca. Nažalost, rezultati su potvrdili prethodni ultrazvučni nalaz da se radi o rupturi vanjske lože natkoljenice, te selektor Savo Milošević neće moći da računa na Kolašinca na ovom okupljanju.

Od ranije je poznato da za BiH na ovom okupljanju neće biti Edina Džeke, Miralema Pjanića, Anela Ahmedhodžića, Ibrahima Šehića i Adriana Leona Barišića, a sada im se pridružio jedan od najpouzdanijih Zmajeva.

Pred BiH su dva finalna duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koja će poslužiti kao uigravanje za martovski baraž jer su šanse da se direktno kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo već odavno okončane.

Zmajevi će prvo u četvrtak gostovati Luksemburgu, a onda u nedjelju dočekati Slovačku.