Poznati prognoziraju
0

Rezultat nije bitan dok je gol više u mreži Turske!

Piše: A. Karadža
Euforija oko večerašnje utakmice trese cijelu naciju, a svi se slažu u jednom - Bosna i Hercegovina pobjedit će selekciju Turske. Sarajevo-x.com donosi vam prognoze rezultata i očekivanja u vezi sa večerašnjim susretom osoba iz političkog i javnog života naše zemlje...

Ministar kulture i sporta KS Emir Hadžihafizbegović apsolutni je optimista pred večerašnju utakmicu. Svoj optimizam bazirao je na činjenici da imamo najbolji napad u Evropi predvođen Džekom i Ibiševićem, novu travu na Bilinom polju, motiv i publiku koja će našu reprezentaciju nositi do pobjede i baraža.

"Imamo nikada jaču reprezentaciju u našoj historiji i ovaj put su se sve komponente posložile kako bi mogli trijumfovati", rekao je Hadžihafizbegović za Sarajevo-x.com.

U trenutku poziva on se već nalazio u Zenici pa je za naše čitatelje prenio djelić atmosfere koja vlada u tom gradu.

"Ovdje je atmosfera fenomenalna. Sve se još uvijek zakuhava. Važno je reći da nad cijelim događajem vlada potpuna dobra aura i da će večeras BiH pobijediti Tursku. Sve koji još uvijek nisu krenuli prema Zenici pozivam da to odmah urade, jer su se već formirale kolone na putevima", rekao je Hadžihafizbegović. Za kraj razgovora dodao je da očekuje pobjedu od 3:1, ali je za svoju dušu dodao još jedan gol na konto naše selekcije, pa se nada pobjedi od 4:1.

Sličnog mišljenja je i Sabahudin Topalbećirević, legendarni komentator koji je godinama radio prijenose utakmice fudbalske reprezentacije BiH. On je za naš portal rekao da očekuje pobjedu od 3:1.

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH jučer je posjetio trening reprezentativaca na kojem im je poželio sreću pred večerašnji meč, a danas je za naš portal rekao da očekuje pobjedu, ali prije svega dobru igru.

Nekadašnji selektor BiH Fuad Muzurović vodio je reprezentaciju u pobjedi protiv Turske na Koševu kada je naša selekcije slavila sa 3:2 u utakmici koja će biti zapamćena po fenomenalnom golu Edina Džeke.

"Nadam se da će se ostvariti naše zajedničke želje i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ipak trebamo biti svjesni da neriješen rezultat nije poraz, jer je sudbina u našim rukama. Ipak treba istaći da je ovo za nas izuzetna situacija i da je treba iskoristiti. Naša prednost je što nismo opterećeni rezultatom zar razliku od Turaka kojima je ovo posljednja šansa i imaju imperativ pobjede", rekao je Muzurović za Sarajevo-x.com.

On je dodao da je ovo sasvim druga situacija za razliku od mečeva na Koševu i Istanbulu, jer su naši igrači sada iskusniji i imaju više jakih utakmica iza sebe. Muzurović je dodao da je gledao meč Turske i Estonije i da naši večerašnji protivnici nisu pokazali dobru igru, ali i da bez obzira na to, s pravom očekujemo pobjedu BiH.

Damir Hadžić, načelnik Općine Novi Grad u razgovoru sa našim novinarom nije skrivao svoj optimizam. On je rekao da očekuje uvjerljivu pobjedu, jer Turska nije u formi, a, kako on kaže, naša reprezentacija će igrati sa više igrača, jer će publika u Zenici biće naš 12., 13. i 14. igrač.

Marjan Mijajlović, sportski komentator, uvjeren je da BiH neće doživjeti poraz. Mijajlović, koji je veliki fan Galatasaraya, većeras će po drugi navijati protiv Fatiha Terima, nakon utakmice u Istanbulu.

"Rezultat ne mogu prognozirati, ali mogu strijelce. Zabiće ga ili Džeko ili Vedo", rekao je Mijajlović.

Poznata kolumnistica i direktorica Udruženja "Infohouse" Dženana Alađuz vjeruje da će ishod večerašnje utakmice BiH-Turska biti 2:0 u korist naših momaka.

"Vjerujem u Ćiru, smatram da je on čovjek koji zna šta radi", prokomentarisala je ona.

Fudbalski dvoboj naše reprezentacije protiv selekcije Turske pratit će i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, koji će sa stadiona Bilino Polje u Zenici bodriti našu ekipu. On je bio jedan od rijetkih političara koji je nakon utakmice protiv Belgije došao u svlačionicu, te selektoru i igračima čestitao na pobjedi. Ništa manje ne očekuje ni večeras u Zenici.

"A rezultat? On nije bitan sve dok je gol više u turskoj mreži", izjavio je Inzko za Sarajevo-x.com.