Nesvakidašnji kadrovi
161

Režiser prijenosa "igra" se sa živcima navijača Želje: "Kao da snima s munare"

D. P.
Kamera na kakvu nismo navikli (Foto: Screenshot)
Kamera na kakvu nismo navikli (Foto: Screenshot)
Režiser TV prijenosa utakmice između Dinamo Minska i Željezničara u prvom poluvremenu "igrao" se sa živcima gledatelja mijenjajući kadrove s terena.
U toku je utakmica između Dinamo Minska i Željezničara u okviru revanša prvog pretkola Konferencijske lige. Prvi meč završen je rezultatom 2:2, a trenutno Željezničar vodi rezultatom 0:1, što je skor na poluvremenu utakmice.

No, u prvom poluvremenu doživljaj navijača na svojevrsni način pokvario je režiser prijenosa iz Azerbejdžana, koji se kontinuirano igrao s kadrovima koje prikazuje.

Tako je u toku svakog napada u više navrata mijenjao kadrove i kamere s kojim prikazuje TV prijenos. Toga su svjesni i gledatelji pa su se žalili u komentarima na društvenim mrežama, ali i čitatelji portala Klix.ba.

O koliko lošoj realizaciji TV prijenosa se radi, najbolje pokazuje podatak da se čak ni gol Željezničara nije vidio na adekvatan način. U pitanju je autogol iz finiša prvog gola, ali su navijači Plavih "jedva" preko prijenosa shvatili da je njihov tim poveo zahvaljujući "igranci" režisera iz Azerbejdžana.

"Snima s munare", "Kakvi su ovo uglovi, je li ovo telefonom snima", "Odakle snima ova kamera utakmicu, treba ti dvogled", neki su od komentara čitatelja portala Klix.ba.

Svi se nadaju da će u drugom poluvremenu režiser biti malo pribraniji, ali i da će Željezničar izboriti plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige.