Revijalni meč kod Zvornika
0

"Rezerve u Uzbekistan, zvijezde na Divič"

Sarajevo-x.com
Stadion u Diviču
Stadion u Diviču
"Rezerve u Uzbekistan, zvijezde na Divič" - tako je glasila najava današnje revijalne utakmice u povratničkom naselju Divič kod Zvornika. Najavljeno je da će na stadionu Mladosti za ekipu Drine '93. koja igra protiv Mladosti iz Diviča zaigrati aktuelni bh. reprezentativci koji su porijeklom iz Podrinja - Samir Muratović, Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, kao i Marko Topić, Elvir Rahimić, Zlatan Muslimović i Edin Džeko.

Osim fudbala, planirani su i nastupi velikih estradnih zvijezda, te dolasci navijača iz zemlje i dijaspore.

Ovaj sportski događaj održava se pod nazivom "Zvijezde bh. fudbala u zavičaju", a svoju želju, ali i nemogućnost da zbog povrede nastupi na utakmici izrazio je Zvjezdan Misimović, jedna od zvijezda bundesligaša Wolfsburga.

U ekipi Drine, kako su najavili organizatori, trebali bi zaigrati i oni fudbaleri koji su obnovili rad kluba u izbjeglištvu u Tuzli i doveli je do Premijer lige BiH. Mladost sa Diviča jedan je od rijetkih fudbalskih klubova u Podrinju koji je obnovio rad i takmiči se u ligama u okviru FSRS.

Kad je u pitanju A reprezentacija BiH, okupljanje igrača pred susret protiv selekcije novinara koja se igra 5. juna, predviđeno je u Sarajevu. Fudbaleri se selektoru Blaževiću moraju javiti 3. juna.

Podsjetimo i to da je selekcija BiH, sastavljena uglavnom iz igrača Premijer lige BiH, jučer popodne odigrala prijateljski susret protiv Uzbekistana koji je završio bez golova.