Nemaju snage
17

Reyesovi roditelji prolaze kroz pakao: Naš život nakon Antonijeve smrti nema smisla

K. H.
Jose Antonio Reyes
Jose Antonio Reyes
Otac tragično stradalog nogometaša Josea Antonija Reyesa u televizijskom programu Telecinco otkrio je da se on i njegova supruga teško nose s gubitkom sina i da njihov život poslije njegove smrti nema smisla.

Na početku svog govora on je otkrio da niko nije ni pretpostavljao da će biti ovako teško nositi se s gubitkom sina.

"Kad ostanemo sami jednostavno počnemo plakati. Nemamo nikakav razgovor u kući jer kada god neko nešto kaže, istog trenutka se rasplačemo, a Joseova majka gotovo nikako ne prilazi vratima. Znali smo da će biti teško, ali nismo ni pretpostavljali da će biti ovako", kazao je otac Francisco.

Otac ovog bivšeg igrača Seville kaže kako je njegov život izgubio smisao nakon što je Antonio tragično stradao.

"Ne znamo kako pronaći snagu da se nosimo s ovim, naši životi poslije ovoga nemaju smisla, a moja supruga se gotovo svaku noć premješta s kreveta na kauč", kazao je Francisco.

Reyes je bio najmlađi igrač u Sevillinoj historji jer je debitovao za seniore sa 16 godina.

U Arsenal je stigao 2004. godine te je osvojio Premiership s Topnicima u sezoni bez poraza.

Osim za Sevillu i Arsenal, Reyes je igrao za Real Madrid, Atletico Madrid, Benficu, Espanyol, Cordobu i Xinjiang Tianshan Leopard, kao i za mlađe te seniorsku reprezentaciju Španije.

Sa Sevillom je osvojio Segundu, Evropsku ligu tri puta i Kup kralja, s Arsenalom Premiership, FA Cup, FA Community Shield, s Realom La Ligu, s Atletico Madridom dvaput Evropsku ligu, UEFA-in Super Cup, UEFA-in Intertoto Cup i Kup kralja, s Benficom je bio prvak Portugala, a s U19 reprezentacijom Španije je postao prvak svijeta.