Grupa G
15

"Revijalni mečevi": Španija slavila u Izraelu, Italija pobijedila Albaniju

Piše: O. T.
Izrael - Španija. (Foto: EPA-EFE)
U grupi G je skoro sve bilo jasno prije posljednjeg, 10. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bilo je poznato da će Španija putovati u Rusiju, da će Italijani putovati u baraž te da će Lihtenštajn biti posljednji, ali nije se znalo ko će zauzeti treće, četvrto i peto mjesto.

Španija je gostovala kod Izraela gdje je uspjela slaviti rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Illarramendi u 76. minuti.

Selektor Crvene furije Julen Lopetegui na teren je poslao uglavnom rezervne igrače, pa su od prve minute zaigrali golman Reina, Aduriz, Viera, Illarramendi, Monreal...

Ovaj meč bio je poput revijalnog za Španiju koja je ranije osigurala plasman na Mundijal, a slično je bilo i Italiji koja je osigurala plasman u baraž. Italija je igrala protiv Albanije u gostima i slavila istim rezultatom 1:0. Tri boda Azzurima donio je Candreva u 73. minuti.

Makedonija je u Strumici deklasirala Lihtenštajn i ostavila ga bez bodova. Bilo je 4:0, a pogađali su Musliu (36'), Trajkovski (38'), Bardhi (66') i Ademi (68').

Grupa G

Izrael - Španija 0:1 Albanija - Italija 0:1

Makedonija - Lihtenštajn 4:0