Do 2023. godine
6

Reus: Novim ugovorom želim biti primjer drugima, ovdje nešto može nastati

Klix.ba
Marco Reus (Foto: EPA-EFE)
Marco Reus (Foto: EPA-EFE)
Njemački ofanzivac Marco Reus produžio je ugovor s Borussijom Dortmund do 2023. godine, a nakon što je i zvanično stavio potpis, istakao je da je svojim potezom želio biti primjer drugima.

Milioneri već godinama imaju velike probleme s odlascima najboljih igrača u druge velike klubove, ali Reus, koji je doduše bio dugo povrijeđen, produžio je ugovor s ovom ekipom do 2023. godine te je poručio kako se nada boljoj budućnosti.

"Želio sam da pokažem klubu, ali i saigračima, da ovdje nešto može da nastane i da se ustali. Nadam se da je ovo znak i da ćemo sezonu završiti na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. Moramo se bazirati na to da budemo konstantni, a što se tiče naše budućnosti, lično sam veoma pozitivan", rekao je Reus.

Borussija je u posljednjem kolu savladala Frankfurt rezultatom 3:2 na domaćem terenu, a veliko iznenađenje nedavno je priredio Salzburg koji je savladao Borussiju rezultatom 2:1 u prvom meču osmine finala Evropske lige.

Revanš meč je već u četvrtak pa će tako nekadašnji prvak Njemačke imati odličnu priliku da popravi stvari iz prve utakmice.