Drama u vlastitom domu
54

Reprezentativca Argentine vezali kaišom oko vrata pa ga opljačkali pred suprugom i djecom

H. H.
Otamendi (prvi s lijeva) proslavlja osvajanje Copa Americe sa Messijem, Aguerom i Di Marijom
Otamendi (prvi s lijeva) proslavlja osvajanje Copa Americe sa Messijem, Aguerom i Di Marijom
Kao i svaki drugi vikend, Nicolás Otamendi se vraćao kući nakon prvenstvene utakmice između Benfice i Famalicãa minulog vikenda, ali ovoga puta Argentinac je doživio pravu dramu pred vratima svog doma.

Četiri osobe presrele su vozilo argentinskog reprezentativca, baš kada je trebao ući u svoju garažu. Tamo su mu zavezali kaiš oko vrata i natjerali ga da ih otprati u kuću, gdje su bili njegova supruga i dvoje male djece.

Potom je zavladala prava panika među članovima Otamedijeve porodice, ali na sreću, nastala je samo materijalna šteta. Napadači su uzeli gotovinu i nekoliko satova iz luksuzne kolekcije sjajnog stopera, koji je u Benfici od 2020. godine.

"Benfica potvrđuje da je igrač Nico Otamendi rano jutros bio žrtva pljačke u svom domu. Nogometaš i njegova porodica su dobro, uprkos ogromnoj nelagodi zbog situacije kroz koju prolaze", navodi se u saopćenju kluba iz Lisabona.

Otamendi je tokom karijere igrao za Velez Sarsfield, Porto, Valenciju, Aletico Mineiro, Manchester City i Benficu. U dresu reprezentacije Argentine skupio je 87 nastupa uz četiri gola, a bio je dio tima koji je ove godine osvojio prvenstvo Južne Amerike.