Velika polemika
67

Reprezentativac Rusije smatra da će Zmajevi otkazati utakmicu: Žele da ih diskvalifikuju

H. H.
Dmitrij Barinov (Foto: Aleksandar Fedorov / SE)
Dmitrij Barinov (Foto: Aleksandar Fedorov / SE)
Vezista Lokomotive i ruske reprezentacije Dmitrij Barinov iznio je svoje mišljenje o mogućoj prijateljskoj utakmici protiv BiH, istakavši da ne vjeruje da će se susret odigrati.

Objasnio je da su Zmajevi u strahu od mogućih sankcija, te da je prevelik pritisak da se susret otkaže.

"Mislim da će im biti 'isključen kiseonik'. Neće im biti dozvoljeno da igraju sa nama. Pogledajte polemiku koja se stvorila oko utakmice. Žele da ih diskvalifikuju i mislim da se utakmica neće igrati", rekao je Barinov za ruski Sport Express.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) nema jasan stav kada je u pitanju odigravanje prijateljske utakmice između Rusije i BiH, za razliku od UEFA-e koja je potvrdila da nema ništa protiv odigravanja ovog susreta.

Naime, prijateljske utakmice nisu u nadležnosti i odgovornosti UEFA-e, a svako odobrenje za učestvovanje u takvom susretu ne utiču i nisu u suprotnosti s odlukom Izvršnog odbora UEFA-e o suspenziji ruskih ekipa iz UEFA-inih takmičenja.

Utakmica bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra, a prijateljskoj utakmici s Rusima usprotivili su se najbolji bh. igrači Edin Džeko i Miralem Pjanić, kao i nekolicina drugih nogometaša.

Nogometni savez Rusije je najavio prijateljske utakmice sa Kirgistanom, Iranom i Bosnom i Hercegovinom.