Nagrada "Golden Boy"
303

Reprezentativac BiH Amar Dedić ima trostruko više glasova od zvijezde Barcelone Ansua Fatija

D. P.
Dedić je upisao samo jedan nastup za reprezentaciju BiH (Foto: NS BiH)
Dedić je upisao samo jedan nastup za reprezentaciju BiH (Foto: NS BiH)
Bosanskohercegovački reprezentativac Amar Dedić kotira veoma dobro u izboru za najboljeg mladog nogometaša svijeta kojeg svake godine organizuje ugledni italijanski list Tuttosport.
Nagrada Golden Boy postala je i više nego prestižna, a organizuje je Tuttosport svake godine još od 2003. Svojevremeno su je dobijali Lionel Messi, Sergio Aguero, Paul Pogba, Erling Haaland, Kylian Mbappe i brojni drugi, a i ove godine na listi najboljih 100 nalazi se veliki broj nogometaša koji su već zvijezde svjetskog nogometa.

U konkurenciji za najboljeg mladog nogometaša svijeta ove godine i BiH ima svog predstavnika. Riječ je o Amaru Dediću, 19-godišnjem nogometašu Salzburga.

Dedić je redovno član reprezentacije BiH, ali je upisao samo jedan nastup. Tokom posljednje četiri utakmice selektor Ivaylo Petev držao ga je na tribinama.

Ipak, Dedić kotira odlično u ovogodišnjem izboru. U trenutku pisanja objave bh. nogometaš ima 1948 glasova, što je znatno više od brojnih zvijezda velikih evropskih klubova.

Primjera radi, veliki talent Barcelone Ansu Fati ima trostruko manje glasova. Manje glasova od Dedića ima i zvijezda reprezentacije Engleske Jude Bellingham, kojeg Dortmund ne želi pustiti ispod 100 miliona eura.

U ovom trenutku najveći broj glasova ima "wunderkind" Bayera iz Leverkusena Piero Martin Reyna Hincapie, a na drugom mjestu je Edouardo Camavinga iz Reala.

Glasati možete i vi OVDJE!