Zvanično
108

Reprezentativac BiH Adrian Leon Barišić u jednom od najvećih transfera Osijeka prodat u Basel

D. P.
Barišić u dresu novog kluba (Foto: FC Basel)
Barišić u dresu novog kluba (Foto: FC Basel)
Bosanskohercegovački reprezentativac Adrian Leon Barišić novi je nogometaš Basela, gdje prelazi nakon što je ostvaren transfer i kupovina iz Osijeka.

Barišić (22) napravio je veliki iskorak u karijeri potpisavši za trofejni švicarski klub. Transfer, koji se već nekoliko dana najavljuje, ozvaničen je večeras nakon što je mladi bh. stoper potpisao ugovor s novim klubom.

Transfer je potvrđen na stranicama Osijeka i Basela, a seniorski reprezentativac BiH, koji je debitovao u duelima protiv Portugala i Luksemburga, potpisao je četverogodišnji ugovor sa Švicarcima.

Barišić je odabrao broj 26, kojeg će nositi na leđima.

"Srdačno te pozdravljamo i radujemo se tvojim prvim zadacima u crveno-plavom dresu Adriane", poručili su iz Basela. Istovremeno, nogometaš se dirljivim riječima oprostio od kluba u kojem je napravio prve seniorske korake.

Dovođenje Barišića koštalo je tri miliona eura ekipu Basela, plus milion u bonusima. Također, Osijek će imati procent od naredne prodaje.

Ukoliko se ostvare bonusi, to će biti druga najveća zarada u historiji Osijeka. Na prvom mjestu je Mirko Marić koji je za sedam miliona prodat Monzi.

Ovaj mladi stoper rođen je u Stuttgartu, a prošao je omladinske škole Hajduka, Dinama, Splita i Osijeka. Osim Osijeka, polusezonu je proveo i na posudbi u italijanskom Frosinoneu, a transfer u Basel bit će mu najozbiljniji iskorak u dosadašnjoj karijeri.