Ništa od prijateljske utakmice
0

Reprezentaciji istekao rok za prijavu utakmice

Sarajevo-x.com
Nogometni savez BiH nije uspio pronaći protivnika za prijateljsku utakmicu u FIFA-inom februarskom terminu, a selektor reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević ipak je najavio okupljanje naših reprezentativaca za 8. februara.

Jučer je zvanično istakao rok za prijavljivanje utakmice Svjetskoj nogometnoj federaciji, a kako ni jedna reprezentacija nije potvrdila da želi odigrati sa nama prijateljsku utakmicu, naši izabranici su ostali bez kontrolne utakmice pred kvalifikacione duele sa Belgijom 28. marta u Genku i četiri dana kasnije u Zenici.

Nogometni savez prekinuo je potragu za protivnikom za susret 11. februara, nakon što su nam jedna po jedna otkazivale nogometne reprezentacije Urugvaja, Egipta, Katara, Ujedinjenih Arapaskih Emirata, Omana,... Ipak, selektor Blažević okupit će našu nogometnu ekipu 8. februara, a dan kasnije odlaze na treninge u Međugorje.

Selektor Blažević napravio je male izmjene i na spisku igrača te je oslobodio obaveza Sejada Salihovića na zahtjev Hoffenheima, te sa spiska prekrižio Vuleta Trivunovića, koji je izjavio da nije za probne utakmice.