Nogomet
26

Reprezentacija Hrvatske želi Gorana Karačića, Nestorović mu ne daje priliku

Piše: D. B.
Goran Karačić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Goran Karačić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladi bh. golman i član turskog Adanaspora Goran Karačić na meti je reprezentacije Hrvatske, koja ga želi vidjeti u svojim redovima.

Karačić je karijeru počeo u mostarskom Zrinjskom, a na golu Plemića je debitovao u julu prošle godine pobjedom nad Olimpicom rezultatom 2:0 u 1. kolu Premijer lige BiH. Mladi golman je pružao odlične partije tokom prošle sezone u kojoj je Zrinjski osvojio titulu prvaka. Odlična Karačićeva izdanja nisu prošla nezapaženo, a najkonkrentniji i najbrži je ovog juna bio turski Adanaspor, koji ga je doveo u svoje redove. Za novi klub je debitovao 27. augusta u 2. kolu turske Super Lige na gostovanju kod Kasimpaše, a rezultat je glasio 1:1.

Talentovani čuvar mreže je nosio dres U17, U18 i U19 reprezentacije BiH, a trenutno je član U21 selekcije naše zemlje. Također, našao se i na spisku igrača A reprezentacije BiH koja je nastupila u Japanu i osvojila Kirin kup, no, on nije putovao zbog povrede. Uprkos tome, selektor seniorskog tima Mehmed Baždarević ozbiljno računa na njega.

Međutim, Karačić ima bh. i hrvatsko državljanstvo, a za njegove usluge su itekako zainteresovani naši susjedi. Oni su u nekoliko navrata posmatrali i kontaktirali mladog golmana u namjeri da promijeni odluku i nastupa za Hrvatsku.

Pritisak na golmana Adanaspora je još veći zbog činjenice da ga je selektor mlade reprezentacije Darko Nestorović ostavio na klupi u posljednjih pet kvalifikacijskih utakmica te da je priliku dao golmanu tuzlanske slobode Kenanu Piriću.

S obzirom o kakvom se talentu radi, od Nogometnog saveza BiH se očekuje da učini sve kako Karačić ne bi postao jedan od sjajnih nogometaša koje smo izgubili u prošlosti.