Mali nogomet
0

Reprezentacija BiH na turniru u Ostravi

FENA
Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 19. do 22. marta u češkoj Ostravi učestvovat će na kvalifikacionom turniru za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se 2010. godine održati u Mađarskoj.

Uz BiH i Češku, u okviru Treće grupe, još će igrati ekipe Hrvatske i Latvije. Pobjednik grupe direktno će izboriti nastup na EP, kao i četiri najbolje drugoplasirana ekipe iz sedam kvalifikacionih grupa.

Reprezentacija BiH trenutno se nalazi na petodnevnim pripremama u Odžaku na koje je selektor Tomislav Čurčić pozvao 15 igrača:

Bahrudin Omerbegović, Admir Begović, Antonio Vidović, Dražen Novoselac, Alen Lalić, Maid Ramić, Vladimir Vladisavljević, Slaven Novoselac, Zoran Kvržić, Enes Crnalić, Ivo Krezo, Milan Kljunić, Nijaz Mulahmetović, Ivo Knezović i Nikola Perković.

U prvom susretu reprezentacija BiH igra sa Češkom (19. marta u 16.00 sati), susret sa Hrvatskom na rasporedu je 20. marta (18.15 sati), dok se u posljednjem kolu sastaje sa Latvijom (22. marta u 15.45 sati).

Kvalifikacione grupe za EP 2010. u Mađarskoj:

Prva grupa: Ukrajina, Andora, Rumunija, Holandija; Druga grupa: Slovačka, Kazahstan, Španija, Moldavija;

Treća grupa: Češka, BiH, Hrvatska, Latvija;
Četvrta grupa: Italija, Gruzija, Litvanija, Bjelorusija; Peta grupa: Srbija, Grčka, Belgija, Makedonija; Šesta grupa: Poljska, Finska, Portugal, Azerbejdžan; Sedma grupa: Rusija, Crna Gora, Francuska i Slovenija.