Nogomet
0

Reprezentacija BiH bez Muslimovića protiv Makedonije

FENA
Meho Kodro
Meho Kodro
Nogometna reprezentacija BiH u srijedu će u Zenici odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Makedonije. Izabranici selektora Kodre jučer su se okupili u Sarajevu gdje će se pripremati do sutrašnjeg meča.

Kodro je uoči susreta s Makedonijom imao problem u sastavljanju tima jer zbog povreda neće moći računati na nekoliko standardnih reprezentativaca.

Nakon što su sa spiska „otpali“ Bajić i Hrgović na povredu se žalio i Zlatan Muslimović. Nakon ljekarskog pregleda ustanovljeno je da neće moći zaigrati u sutrašnjem meču.

„Za ovu povredu saznali smo tek nakon njegovog dolaska u Sarajevo. Radi se o lakšoj ozljedi koljena tako da nećemo moći na njega računati“, rekao je Kodro, dodavši da postoje sumnje i u nastup Saše Papca, koji je jutros dobio temperaturu. On je naglasio da će uputiti naknadni poziv jednom od igrača iz mlade reprezentacije u dogovoru sa selektorom Tulićem.

Kada je u pitanju reprezentacija Makedonije Kodro je naglasio da se radi o kvalitetnom i disciplinovanom timu s nekoliko vanserijskih igrača, no vjeruje da će njegovi izabranici odigrati kvalitetno i zabilježiti pobjedu. Ovo će biti peti prijateljski duel reprezentacija BiH i Makedonije.

Obje reprezentacije zabilježile su po jednu pobjedu dok su dva duela okončana remijem.

Utakmica između reprezentacija BiH i Makedonije bit će odigrana u srijedu na stadionu Bilino polje u 20.15 sati, a sudit će hrvatski arbitri s Vladom Svilokosom na čelu.