Svjetsko prvenstvo u Meksiku
0

VIDEO / Reprezentacija beskućnika BiH savladala SAD, Poljsku i Finsku

Piše: J. H.
Reprezentacija beskućnika BiH savladala je Finsku i Poljsku u prve dvije utakmice Svjetskog malonogometnog prvenstva, koje se održava u Meksiku.

U prvoj utakmici naši reprezentativci su pobijedili svoje kolege iz Finske rezultatom 10:2 da bi nakon toga savladali i Poljsku sa 5:1. Prethodno, naša reprezentacija savladala je i SAD u revijalnoj utakmici. Rezultat je bio 7:2 za BiH. Danas, bh. reprezentacija odmjerit će snage sa Švicarskom i Ukrajinom.

Naša zemlja je jedna od 56 reprezentacija koje se takmiče na malonogometnom Svjetskom prvenstvu beskućnika, koje se igra na glavnom trgu Plaza de la Constitucion u Mexico Cityju.

Svjetsko prvenstvo reprezentacija beskućnika u malom nogometu je međunarodni sportski projekt koji su 2003. godine pokrenuli socijalni radnici iz Austrije i Škotske. Njihova ideja je bila da pronađu jezik koji mogu razumjeti svi beskućnici svijeta, a nogomet se pokazao kao pravo rješenje.

Našu reprezentaciju čine Alen Bešić, Nedim Bečić, Filip Alvir, Almir Alić, Mirsad Makarević, Drenko Vulin, Ahmet Lihić i Azmir Alihodžić. Turnir se igra do 14. oktobra.