Strah i nesigurnost
16

Reprezentacija Belizea umalo kidnapovana uoči utakmice kvalifikacija za Mundijal

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometni savez države Belize izrazio je nezadovoljstvo i ljutnju nakon što je njihov autobus u ponedjeljak zaustavila naoružana banda na motociklima u državi Haiti, piše Reuters.

Incident se dogodio nedugo nakon što je ova nogometna ekipa stigla na Haiti, gdje će igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

"Unatoč policijskoj pratnji od četiri čovjeka, autobus je zaustavila grupa pobunjenika s puškama, a policijska pratnja je bila prisiljena pregovarati s njima kako bi timski autobus nastavio put do hotela", navodi se u službenoj izjavi i dalje dodaje:

"Drago nam je da su naši igrači, iako su potreseni užasnim iskustvom, sada sigurni u svom hotelu."

Nogometni savez ove države je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju pomenute situacije na kojoj se vide pojedini članovi bande s maskama i oružjem, a kapiten ekipe Deon McCauley rekao je da odavno nije osjećao veći strah.

Također se navodi da su čelnici ovog saveza kontaktirali FIFA-u i CONCACAF te izrazili nadu u bolju i veću sigurnost igrača u budućnosti.

Reprezentacija Belizea nikada nije igrala na Svjetskom prvenstvu, a Haiti je to uspio samo jednom - 1974. godine. Meč između Haitija i Belizea igra se u četvrtak u 22 sata po našem vremenu.