U prijenosu uživo
32

Reporterka seksualno uznemiravana u Saransku: Ne zaslužujemo ovakav tretman

Klix.ba
Kolumbijska reporterka je doživjela neugodno iskustvo kada ju je tokom javljanja uživo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji seksualno uznemiravao jedan od navijača.

Reporterka Julieth Gonzalez Theran se javljala uživo iz Saranska za Deutsche Welle Espanol kada joj je prišao muškarac, uhvatio je za grudi i poljubio u obraz. Ona je nastavila izvještavati bez prekida, a potom se oglasila na društvenim mrežama.

"Ne zaslužujemo ovakav tretman. Jednako smo vrijedne i profesionalne", napisala je Gonzalez Theran.

Nadređenima u Deutsche Welleu je rekla da je bila na terenu dva sata te se pripremala za javljanje uživo.

"Kad je prijenos počeo, navijač je iskoristio situaciju. Kasnije sam provjeravala da li je još uvijek blizu, ali je otišao", dodala je ona.

Incident se dogodio prošle sedmice u Saransku uoči utakmice između Rusije i Saudijske Arabije, a DW je objavio snimak i sramotan čin navijača nazvao "napadom" i "uznemiravanjem".

Međutim, neki smatraju da je incident "prenapuhan", a bilo je i komentara o "feminističkoj histeriji". Drugi su reklid a se poljubac treba smatrati "dobrodošlicom" i "komplimentom".

Ipak, reporterka je nastavila govoriti o incidentu te je objavljivala poruke podrške koje su joj uputile kolege.

"Nije smiješno, to nije bio poljubac nego napad", napisala je na Twitteru voditeljica DW-a Cristina Cubas.

"Za mene je to bio izolirani incident. Uvijek ima navijača koji daju komplimente, ali se ponašaju s poštovanjem. Ovaj je otišao predaleko", jasna je bila Gonzalez Theran.